Літо в розпалі, час споживати вітаміни! Особливо гарно, якщо у вас є дача і ці вітаміни ви можете вирощувати самостійно. Немає дачі - не біда! Всі ці овочі, багаті вітамінами і корисними елементами, можна знайти в будь-якому магазині, а ще краще - на базарі. Найголовніше, вибрати якісні і правильно їх вжити.
Дієтолог-гастроентеролог Нурія Діанова розповіла в Instagram про топ-5 овочів, які слід додати в раціон влітку.
1. Кабачок
Це один з найпоширеніших дієтичних продуктів з низькою калорійністю. У них містяться солі фосфору, калію, кальцію, магнію. Кабачки особливо корисні для людей, які страждають від захворювань шлунково-кишкового тракту! Вживати можна прямо з шкіркою!
2. Баклажан
Рекомендовано вживати баклажани при проблемах зі шлунково-кишковим трактом, печінкою і нирками, а також для зміцнення серцевого м'яза. У них містяться вітаміни С, В, В2, РР. У сирому вигляді не вживайте, найкраще тушкувати.
3. Болгарський перець
Слідкуєте за здоров'ям? Тоді вам точно потрібен перець в раціоні! Перець багатий кальцієм, натрієм, калієм, залізом, сіркою, кремнієм і хлором. Особливо корисний він при серцево-судинних захворюваннях і розладах травлення.
4. Помідор
До складу входять органічні кислоти, пектинові речовини, легкозасвоювані вуглеводи і вітаміни (особливо групи в). Помідори прекрасно застосовні в дієтичних цілях.
5. Огірок
Ви знали, що огірки прекрасно доповнюють страви з м'яса? Все тому, що в їх склад входять ферменти, які допомагають добре засвоювати білки тваринного походження. Огірки є прекрасним засобом в боротьбі з ожирінням, подагрою, захворюваннями серця і нирок.